12/28/2013

Selamat Tahun Baru 2014- Memori 2013

salam,

Dah lama dah aku tak bukak blog ni. Bila dibuka, byk kenangan dan post yang aku dah buat since 2008 till 2012. Tetiba rasa mcm nak update setelah setahun aku bergelar tunang orang. tahun 2014 akan menjadi tahun bersejarah aku sebab aku akan berkahwin jejaka yang sangat hensem MR.A.Beliau adalah seorang yang sangat sabar dan prihatin tentang aku, itu sebab aku pilih dia sebagai teman hidup aku. Pejam celik, pejam celik, saat tu semakin hampir. Berdebar rasanya walaupun ada lagi 10 bulan dari tarikh sekarang untuk aku bersedia bergelar isteri orang. Fuh..Sekarang ni aku betul2 spend time dgn entertainment aku hehe...

Sekarang ni aku pun dah bekerja sebagai Marketing di Columbia Asia Hospital dan menjadi student taking course Bachelor of Marketing with Honour di Open University Malaysia. Persoalan yang aku selalu hadapi, "kenapa ko keje marketing sedangkan ko dulu belajar Secretary?" hahaha.. simple je jawapan aku, "tuhan tau kemampuan aku".

Penah gak terfikir untuk honeymoon wedding aku kat Port dickson, sebab kat situlah byk tersimpan memori aku.. huu.. tapi tunang aku taknak terima cadangan aku.. ok fine.. kite pegi luar negara, Bandung jelah jawapannya. hahaha..

K lah, cerita pun tak abis2.. kang panjang mcm karangan.. hahaha.. insyaallah aku ada masa, akan aku spend time utk mengupdatekan post aku yang seterusnya. k bye>


Wana Mighty

Annual dinner with Columbia staffs

my Marketing team- SLE event

2/15/2012

tahun kelahiran saya 12/02/12

salam satu malaysia

12 february 2012

tarikh aku menyambut kelahiran aku yg ke-22
alhamdulillah, walaupun aku dah besar panjang
sambutan tahun ni agak bertuah bagi ku..
utk pertama kali si "DIA" menyambut kelahiranku dengan penuh makna
utk kali pertama aku terharu dengan sambutan yg diberikan
mama said "tahun ni celebrate wif ur partner"
tapi mama still celebrate ngan aku..
aku tak lupa pada atuk aku yg tersayang dan AKHIRNYA dapat gak makan ngan dia

hadiah yg aku mula serius dengan cinta


terima kasih kerna memahami saya

love it so much!!!


tak lupa jugak pada member BBF aku yg tersayang..
even umah kita berdepan.. tapi aku jarang layan hang
but thanks sebab sudi temankan aku jejalan n happy sepanjang hari jadi aku
hahahaha.. nampak ko je, ada je yg aku nak gelakkan kan..
never stress wif u..
thanks for ur present
MY MR BEAN(different than other)
hehehe!!!!
i already wear it!
this year sambutan is private..
only some people know about it..
dah matured.. so kenelah be like this..
hehehehe

orang bermasalah mcm saya!

welcome to entry again!





pelik kan seorang yang kita kenal, everyday dia hapy n ceria always kat ofis, but tetiba dia moody, not talking, mimik muke yg teruk(mcm nak kene tampar).. dont u think she/he ada some problem??

lagi teruk bila boss marah n blame us coz not tolerate with them..when boss ask why? this people doesnt want share anything..sangat pelik!!


Cara menyingkap masalah
a. Bergaul langsung dengan orang tersebut dan berusaha menyelami situasi dan kondisi dirinya, keluarga, keuangan, dan tugas-tugasnya, dengan tetap memperhatikan sisi ukhuwah dan cinta padanya, sehingga membuatnya membuka diri atas segala masalah yang ia alami.

b. Mengadaptasinya dengan berbagai aktivitas dan amal agar dengan cara ini ia dapat mengutarakan atau menampakkan masalahnya. Namun, cara ini juga tidak dapat dijadikan sebagai standar utama, maka harus disertai juga dengan adaptasi pribadi.

c. Sungguh-sungguh dalam melakukan rukun-rukun ta’aruf dan membuat satu program acara dalam pertemuan di mana setiap anggota diberi kesempatan untuk mengungkap masalah yang menimpa dirinya.

(based on above)

mgkn dah byk kali wat cara mcm kat atas ni.. but still cannot.. still keras kepala,hati batu..
itu tak bleh bantu unless 
DIA SENDIRI YG MUHASABAH DIRI SENDIRI

tapi mcm mana nak tau orang ni bermasalah disebabkan apa????

Antara Masalah Dihadapi:-
a.Lemahnya semangat cinta dan persaudaraan
b. Lemahnya iman
c. Lemahnya kedisiplinan
d. Terhentinya kemampuan untuk maju dan berkembang
e. Cinta publikasi
 g. Tergesa-gesa dan tidak teliti
h. Melemahnya kepercayaan anggota
i. Emosional dan ta’asshub terhadap pendapatnya sendiri
j. Mengutamakan kepentingan pribadi
k. Lemahnya dakwah pribadi
l. Sensitif yang melampaui batas
m. Suka menyampaikan kritik yang tidak membangun (kritik menghancurkan)

n honestly SAYA ADALAH SALAH SATU DARINYA...